Co je to DOFE?

Hledáš nějakou výzvu, která se dá zvládnout? Chceš se zdokonalit v tom, co tě baví, a ještě k tomu získat certifikát, který se ti bude hodit pro budoucí studium i kariéru? Zkus DofE! Je pro každého ve věku od 14 do 24 let.

 

DOFE

 

MEZINÁRODNÍ CENA VÉVODY Z EDINBURGU (DOFE)

Program DOFE byl založen ve Velké Británii v roce 1956 princem Philipem, vévodou z Edinburghu. Nyní funguje ve více než 130 zemích světa a přináší jedinečný a léty ověřený koncept práce s mládeží. Program podporuje britská královská rodina, jejíž členové pravidelně navštěvují i slavnostní předávání cen v České republice. Absolventi programu DOFE na slavnostní ceremonii přebírají prestižní certifikát a odznak z rukou známých osobností. Tento mezinárodní certifikát uznává mnoho zahraničních univerzit, a také zaměstnavatelů při výběrovém řízení.

 

CO JE DOFE?

ÚROVNĚ PROGRAMU

Účastníci si v programu vyberou jednu ze 3 úrovní, které se liší délkou trvání. Začít mohou kteroukoliv úrovní, mohou absolvovat jen jednu, nebo postupně všechny, jedinou podmínkou je minimální věk.

OBLASTI PROGRAMU

Účastník si zvolí aktivity ve 3 oblastech, kterým se pravidelně věnuje 1 hodinu týdně po dobu odpovídající vybrané úrovni. Čtvrtou oblastí je týmová expedice v přírodě, která probíhá za dohledu zkušeného dospělého vedoucího.

CO PŘINÁŠÍ DOFE MLADÝM LIDEM?

·       Zapojení se do dobrovolnictví a komunitního života

·       Zvýšení zájmu o životní prostředí

·       Zlepšení fyzické kondice a zdraví

·       Zlepšení komunikačních dovedností a práce v týmu

·       Zlepšení emoční pohody a zvýšení EQ

·       Zlepšení zaměstnatelnosti a finančního ohodnocení

·       Schopnost řešení problémů a zvládání nových situací

·       Samostatnost, vytrvalost a kreativitu

 

Více informací:

https://www.dofe.cz/

https://www.gymkrom.cz/dofe

https://www.dofe.cz/pro-ucastniky?gclid=CjwKCAjwq-WgBhBMEiwAzKSH6Oi3LI-W2R7ddEfHBsqKF90qYSLfXm0yNyhGVNbfHZxpnZfi1mfARhoCoFsQAvD_BwE

https://www.youtube.com/watch?v=Y_e6RmYqgIw

 

DOFE JE PRO KAŽDÉHO!

Pokud byste se rádi zapojili do DOFE, tak stačí zajít do kanceláře za paní zástupkyní/učitelkou Obrtelovou. A ona s vámi vše probere.