Cvičná expedice, aneb dobrodružství začíná!

Ve středu 19.4.2023 se naše sedmičlenná skupinka Dofáků vydala na cvičnou expedici. Cvičná expedice se koná proto, abychom si vyzkoušeli, zda zvládneme expedici ostrou (zda si zvládneme vše zabalili, jestli si zvládneme uvařit na plynnovém vařiči nebo zda si vůbec dokážeme pověsit hamaky, ve kterých budeme spát).

Cvičná expedice, aneb dobrodružství začíná!

 

Ve středu 19.4.2023 se naše sedmičlenná skupinka Dofáků vydala na cvičnou expedici. Cvičná expedice se koná proto, abychom si vyzkoušeli, zda zvládneme ostrou expedici (zda si zvládneme vše zabalit, jestli si zvládneme uvařit na plynnovém vařiči, nebo zda si vůbec dokážeme pověsit hamaky, ve kterých budeme spát).

 

 

 

Vyrazili jsme od školy, i přes déšť a vítr však po cestě panovala dobrá nálada. Cílem cvičné expedice byl rybník Bagrák. Jakmile jsme dorazili na místo, začali jsme hledat vhodné místo, kde bychom mohli zkusit něco uvařit, pověsit naše hamaky a další věci které se nám budou hodit při ostré expedici.

 

Uvařit jsme zvládli, a nikdo z nás nečekal, že jídlo ze sáčku může být tak dobré.

 

 

 

Samozřejmě jsme po sobě umyli nádobí.

 

 

 

Jako hlavní cíl obou expedic jsme zvolili sběr odpadků. Proto jsme s sebou vzali odpadkové pytle a posbírali jsme i odpadky kolem Bágráku.

 

 

 

Jakmile jsme si vše vyzkoušeli a najedli se, tak za námi přišla paní učitelka Vlčková, která s námi jede na ostrou expedici jako odborný dozor.

 

Ostrá expedice do CHKO Brdy nás čeká v polovině května, tak snad vše zvládneme a nikomu se nic nestane. Pravé dobrodružství teprve začne. 

 

Tereza Marešová