Sportování u moře?

Výlet k moři

Chorvatsko

Sportování u moře?

 

V září od 9.9. – 16.9. se třída 3.A, doplněna o některé studenty z jiných tříd, vydala na výlet k moři. Z učitelů s námi jeli pan učitel Hajna, paní učitelka Novosadová, a dokonce i sám pan ředitel. Jedinou podmínkou bylo, že jsme se museli zúčastnit kurzu windsurfingu.

Vyrazili jsme 9.9., někdy k večeru, od školy. Cesta byla dlouhá a únavná, ale i tak jsme to zvládli a dorazili jsme do naší destinace, kterou bylo Chorvatsko, ostrov Brač, městečko Bol. Hned po příjezdu jsme se ubytovali v apartmánech. Měli jsme čas si vybalit, zabydlet se a pak někdy odpoledne jsme se šli poprvé seznámit s windsurfingem.

V průběhu celého týdne jsme se naučili nejen jak prkno správně složit, uchopit, ale také jsme se na něho zvládli i postavit. Některým z nás to šlo lépe, a některým hůře. Ne vždy to bylo tak super. Někdy byly moc velké vlny, a někdy zase nebyly skoro žádné. Díky tomu jsme občas více koupali, než stáli na prkně. Ale i přes to jsme se náramně bavili.

Samozřejmě jsme nestáli na prkně celý den. Měli jsme i nějaký ten volný čas. Například když jsme si museli sami vařit, no to byl občas boj. Chodili jsme do města. Jeden den jsme se jeli podívat na druhý ostrov. Ale nejvíce volného času jsme trávili buď u moře, nebo s ostatními na pokoji, kde jsme hráli buď společenské hry, anebo jsme si jenom povídali.

Celý týden jsme potkávali Tomáše Matonohu, kterého můžete znát například ze seriálu Comeback. Museli jsme se s ním samozřejmě vyfotit, abychom měli důkaz, že tam opravdu byl.

Poslední den 16.9. jsme díky počasí už do moře nešli. Museli jsme se však dobalit, uklidit apartmány a rozloučit se s mořem. Někdy kolem poledne jsme tedy vyrazili směr Česká republika. Po dlouhých hodinách v autobusu jsme úspěšně dojeli zpátky ke škole, kde už na nás čekali rodiče a s úsměvy nás vítali.

Máme opravdu plno zážitků. Naučili jsme se základy windsurfingu. Někteří z nás to třeba ještě někdy zkusí. Také jsme zjistili, že se těstoviny dají vařit na mnoho způsobů. Procvičili jsme si i angličtinu, třeba když jsme si kupovali jídlo v obchodě, anebo když jsme kupovali suvenýry domů. A myslím si, že by nikomu z nás nevadilo, kdybychom tam zůstali o pár dní déle.

 

Tereza Marešová